Kinderboerderij ’t Valeike

Locatie: Tilburg 

Website: www.valleike.nl

Dieren: kleinvee, vogels, konijnen en cavia’s, terrariumdieren

Educatie: ja

Overdekt gedeelte: ja

Algemene indruk: klein – netjes – houdt rekening met natuurlijk gedrag – zeker de moeite! 

Bijzonderheden: uitkijktoren

Bezoekersverslagje: 

Op een vrij warme dag in februari brachten we een bezoek aan deze mooie kinderboerderij, middenin de woonwijk de Reeshof in Tilburg. We waren er al vaak bijna langs gereden, maar nog nooit hadden we een bezoek gebracht. Het was heel rustig zo op een donderdagochtend. We liepen als eerste tegen een groot verblijf aan waarin je bij de cavia’s en konijnen kon. Een konijn lag er relax bij en liet zich aaien, de cavia’s bekeken ons vanuit een tunnelstelsel. Het cavia- en konijnenhuis ziet er ook mooi uit en is niet toegankelijk voor kinderhandjes. Als de dieren rust willen, kunnen ze zich even terugtrekken. Ze kunnen zich verstoppen, hebben de juiste voeding, er is volop ruimte en de mogelijkheid voor de konijnen om te graven. Volop mogelijkheid om soorteigen gedrag te vertonen. En alles was superschoon.

Verderop zien we vier grote volières met daarin niet zo’n hedendaagse vogels, waaronder zonparkieten en kookaburra’s (allebei grote favorieten van mama!). We lopen via het verblijf van de alpaca’s en kipjes naar de uitkijktoren, waar we een mooi uitzicht hebben over de kinderboerderij en een stukje van de Dongevallei, die midden door de woonwijk loopt. We lopen op ons gemak (lees: Elyn onderzoekt alles wat ze onderweg tegenkomt en loopt nog heel wat rondjes extra) naar het binnengedeelte. Daar komen we in een zaaltje met glazen bakken. Er zitten onder andere visjes in, hele grote slakken en muisjes. Daarna gaan we weer. Het bezoek was niet heel lang, maar zeker de moeite waard! 

16.463 reacties