Het is weer dinsdag!

Hoe besteed ik Elyn-loze dinsdag. Klinkt misschien wat oneerbiedig, maar het is de enige dag in de week dat Elyn naar de kinderopvang gaat. En dus de enige dag dat ik echt de hele dag in de opvang en eromheen bezig kan zijn. Normaal prop ik die dag he-le-maal vol. Vandaag was hij wat rustiger. Ochtendwandeling met de hondjes en daarna bestellingen klaarzetten. Stagiaire Priscilla is er ook en wordt mee op sleeptouw genomen. Er worden wat vakantie-cavia’s opgehaald, we maken wat hokjes schoon en Noa wordt nog even uitborsteld tot een ontploft pluisje. We moeten straks op knuffelbezoek en dan moet ze er natuurlijk wel op en top uitzien. Koda is er ook bij, wel aan de riem, want anders loopt hij dwangmatig rondjes. Aan de lijn is hij zo ongeveer de rust zelve en ligt hij tevreden een beetje rond te kijken. 

Om 11.30 gaan we even naar huis om Koda in te wisselen voor Yazoo en lunch te maken. Cavia’s en kipjes inladen en hup naar Rotterdam. We hebben om 13.00 knuffelbezoek in een verpleegtehuis. Noa zoekt waar ze de meeste aandacht kan scoren, terwijl Yazoo een broodje onder de klep van een rollator uit weet te stelen en werkt de buit snel naar binnen. Mevrouw bleek het broodje verstopt te hebben tijdens de lunch. We bezoeken drie afdelingen en de meeste bewoners glunderen bij het zien en aaien van de honden en cavia’s. Ook de kippen zijn een grote hit. Na afloop gaan we nog even naar Caviarusthuis De Caviamand om voer af te geven. We zijn ten slotte toch in de buurt. Ze vangen oudere cavia’s op, die daar mogen blijven wonen. Onder luid gepiep van de cavia’s en blij geblaf van het hondje worden we ontvangen. Helaas kunnen we met het beestenspul in de auto niet te lang blijven. 

Om 15.30 zijn we weer terug in de opvang. Alle cavia’s en de konijnen krijgen hooi, verse groenten, kruiden en wat interessante bezigheden. De hangmat (oude handdoek) die we vorige week hebben opgehangen is nog steeds een grote hit. 

De streeftijd van 17.00 die ik had doorgegeven aan manlief haal ik net niet. Eigenlijk niets nieuws. Maar het is nog vroeg genoeg. Lekker samen eten, koffie drinken en een stukje chocolade met koekjes erin als toetje eten. 
Als Elyn in bed ligt mag Koda mee langs de fiets rennen. Een flink stuk langs het kanaal, hij vliegt het fietspad over. Hij geniet! Eenmaal terug stort hij zich met een koprol op het gras om even lekker te rollen. Noa, Yazoo en Siuwkje zijn ook nog aan de beurt voor een avondwandeling. 

Ik kruip achter de laptop om de administratie te doen, foto’s uit te zoeken, updates te plaatsen en me met nog wat minder zinvolle dingen bezig te houden. En voor de rest is er morgen weer een dag.

15.460 reacties