Het wandelbos (Tilburg)

Noa en Koda mochten mee

De eerste locatie was er eentje waar ik graag kom: het Wandelbos in Tilburg. Ik vind het een gezellig stadsbos met al die mooie bomen en enorme rhododendrons. Daarnaast ligt er een kleine kinderboerderij waar honden welkom zijn (yes yes!) en er is een grote speeltuin. Hartstikke leuk voor kinderen. En er liggen voldoende horecagelegenheden in de buurt.

Route: ligt eraan hoe je de paden neemt, ik heb ongeveer 3 kilometer gelopen. Met name over de buitenste paden.

Geparkeerd op: in de bocht van de Wandelboslaan en Taxandriebaan op het parkeerterrein

Het weer was prachtig, het was nogal druk met groepen kinderen (blijkbaar had een school een speurtocht met opdrachten uitgestippeld in het bos). Het krioelde van de Siberische grondeekhoorns met lentekriebels in het bos, heel gezellig (zeker met twee honden die ze maar al te graag wilden najagen). 

De eerste stop was op de kinderboerderij. We keken bij de kippen, de alpaca’s, kalkoenen, een pauw die flink aan het showen was en een veulentje met zijn/haar moeder. Wederom een groot succes. Terug in de kinderwagen was een minder groot succes. 

Daarna liepen we lekker onder de bomen met een grote boog naar de speeltuin. Honden mogen uiteraard niet op het speelterrein komen, dus mochten Noa en Koda toekijken vanaf de zijlijn. Met de horde kinderen waren de schommels helaas bezit, maar de glijbaan, een wipkip en een stel klimtoestellen waren gelukkig ook leuk. 

Ruim een uur later zijn we weer bij de auto. Gelukkig staat de ijskar er nog niet, want het is nog geen tijd voor ijsjes. Nouja, als onderdeel van de lunch had mama dat best wel een lekker idee gevonden voor vandaag.

Eekhoorns kijken

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.