Huis ter Heide, rode route (Tilburg/de Moer)

Siuwkje, Noa en Yazoo gingen mee

Ik kom heel graag in Huis ter Heide. Het ligt dichtbij (vanuit Dongen, maar ook vanuit o.a. Tilburg en Waalwijk) en is behoorlijk groot met verschillende routes. En zeker met ook de andere paden is het mogelijk om steeds een andere route te lopen. Het gebied is ook erg gevarieerd.

Route: 5,5 kilometer.

Geparkeerd op: Middelstraat 2, De Moer.

Mogen honden los? Nee. 

Kinderwagen-proof? Ja (met een off-road-wagen).

In de wei bij het parkeerterrein stonden een aantal koeien te grazen. Hartstikke leuk en wat hebben de dieren daar fijn de ruimte. We lopen verder tussen de weilanden door, tot we uiteindelijk bij het bospad komen dat uitkomt op de vennen. Het uitzicht is prachtig, al staat het water door de droogte veel lager dan normaal Zelfs onder het vlonderpad staat geen water. De Schotste Hooglanders staan vandaag helemaal achterin en zijn net zichtbaar aan de andere kant van het water van de grootste plas. 

We lopen door over het soms wat mulle zandpad, dus het is even duwen geblazen af en toe. Maar uiteindelijk valt het best mee en is het kinderwagen-duwen best te doen. We gaan het bos weer in en beginnen aan de terugweg. De bossen zijn overdadig groen, zelfs onder de dennenbomen. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.