Langs de Donge bij ’s Gravenmoer

Het is een prachtige vrijdagavond. Vorige week zaten we nog in Frankrijk. Na een drukke maar gezellige dag wil ik gewoon nog even lekker weg voor een wandeling in de buurt. Ik ga op Google Maps op zoek naar een wandelroute in het nabijgelegen dorp ’s Gravenmoer en ze dat er een wandelpad zou moeten lopen langs de rivier de Donge. Ik ben er inderdaad wel eens langsgereden, volgens mij ligt er zelfs een parkeerplaats. Laten we maar eens gaan kijken voor een fijne avondwandeling! 

Route: ca 2,5 km, maar er loopt ook een route van 5,7 km via knooppunten van het wandelnetwerk. Hiervan staat een overzicht bij de parkeerplaats.

Geparkeerd op: visplaats in Dongen (zie kaart)

Mogen honden los? Nee 

Kinderwagenproof? Ja

Ja! Er ligt inderdaad een kleine parkeerplaats net buiten het dorp. Op het bord stond een aangegeven route van 5,7 kilometer langs enkele knooppunten van het wandelnetwerk. We begonnen gewoon lekker met het pad langs de rivier. En wat was dat prachtig! Links naast ons liep de rivier de Donge, rechts een klein stroompje met daarlangs akkers. Wij liepen heerlijk onder de bomen in het avondlicht. Onderweg kwamen we een kleine sluis tegen, watervogels en na een kleine kilometer kwamen we langs de rand van het dorp. We liepen het Kerkebos in en kwamen er bij de Kerkdijk en ’s Gravenmoer weer uit. 

Siuwkje, Koda en Yazoo waren mee

Al snel bereiken we het gemeentehuis en via de Hoofdstraat lopen we terug richting de Wilheminalaan. Het wandelpad ligt gescheiden van de hoofdweg, dus we lopen lekker veilig. Ik geniet van de zon die nog door de grote bomen boven ons schijnt en de schitterende huizen in de straat. Sneller dan gehoopt staan we weer bij de auto. Volgende keer een groter rondje!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.