Noorderbos en Zandleij (Tilburg)

Na een drukke werkdag vond ik het een prima idee om nog even met de hondjes naar het bos te gaan. Lekker wandelen in de avondzon. Liefst wel iets wat niet te lang rijden was vanuit Dongen, dus werd het het Noorderbos bij Tilburg.

Route: Ik heb een ronde gelopen van zo’n 4 kilometer, maar een route van 6 kilometer of langer is ook prima mogelijk.

Geparkeerd op: Ingang Noorderplas, Tilburg (zie kaart)

Mogen honden los? Nee 

Kinderwagenproof? Ja 

Het gebied wordt beheerd door de gemeente Tilburg en is ongeveer 162 hectare groot. Er staat een grote verscheidenheid aan aangeplante bomen, er leven bijzondere en zeldzame diersoorten, waaronder boomkikkers, en er zijn zowel verharde als onverharde paden. 

Yazoo en Koda mochten mee

Ik heb genoten van het uitkiezen van de paadjes, het ene pad liep dwars door een wirwar van bomen en struiken, het andere liep langs en diepe sloot met bruggetjes. We kwamen bij de Noorderplas via een hippe brug en liepen er ook een ronde omheen. Niet zo’n mooi stukje natuur, maar wel een lekker rondje. De hondjes vonden het ook fijn om even in het water te mogen pootjebaden. Koda’s hele kop verdween onder water. 

Verder heb ik genoten van de trossen lijsterbessen, de massa’s kamille en alle andere kleurrijke bloemen. En een grote uilenkast. Maar toen we ook nog een vos zagen spelen kon de avond natuurlijk helemaal niet meer stuk!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.