Leeuwenkoppie

  1. Knip twee gelijke cirkels uit gekleurd papier. Wij hebben het onszelf makkelijk gemaakt door gewoon ronde vouwblaadjes te gebruiken. Je kunt “standaard” kleuren gebruiken, of hier creatief mee zijn en een ander kleurtje nemen.
  2. Maak vervolgens een snuit, neus en oren. De bek kun je erop tekenen, evenals de ogen. Of je neemt bijvoorbeeld wiebeloogjes of iets anders grappigs.
  3. Knip dan korte stukjes touw van een stuk sisaltouw. Ik heb het touw een aantal keren dubbel gepakt en de lusjes doorgeknipt om stukjes van min of meer dezelfde lengte heel makkelijk af te kunnen knippen.
  4. Draai de leeuw om, smeer er wat lijm op en plak de touwtjes in een cirkel.
  5. Smeer vervolgens de tweede cirkel in met wat lijm en plak die op de touwtjes, zodat ze wat steviger vast zitten. Wij hebben hiervoor dus geen plakstift maar vloeibare lijm gebruikt, wat de touwtjes beter laat plakken.
  6. Wanneer de lijm droog is rafel je de touwtjes uit, zodat je leeuw een prachtig volume in zijn manen krijgt. Knip ten slotte de manen ongeveer even lang en klaar is je leeuw! 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.