Over deze site

Leuk dat je deze site gevonden hebt! Samen met mijn partner hebben we drie prachtige en een heleboel huisdieren, waaronder vier honden en een behoorlijk aantal cavia’s in onze caviaopvang Caviaplein. Ons dierwelzijnscentrum Beestenplein is mijn eigen bedrijfje dat ik ook nog met veel passie run.

Het valt niet mee om kinderen en honden tevreden te houden, zeker in combinatie met het hebben van een eigen bedrijf. Ik vond het vooral in het begin heel moeilijk om ons kindloze hondengezin aan te passen aan een gezin met kind waar iedereen tevreden mee is. Middagslaapjes waardoor je niet weg kunt bijvoorbeeld, of dingen die zomaar tussendoor moeten gebeuren. En nog heb ik daar af en toe moeite mee, zeker toen nummer twee en drie zich zeer kort achter elkaar aandienden. Maar ik merk dat ik daarin niet de enige ben. Of er nou al een hond is en er komt een kindje bij of er zijn al kinderen en er wordt een hond verwelkomd, je komt uitdagingen tegen waar je van tevoren helemaal niet bij stilgestaan had. Misschien reageert je hond wel heel anders op de komst van de kleine als je had gedacht, of misschien weet je wel helemaal niet hoe je je hond hierop voor kan bereiden. Misschien kost het allemaal meer tijd en energie dan je had gedacht. Voor veel gezinnen is het moeilijk om de hond(en) des huizes voldoende beweging en geestelijke uitdaging te geven, of ze weten niet precies wat de hond nodig heeft en hoe ze hierin tegemoet kunnen komen. En als de hond zich dan ook nog eens makkelijk aanpast schiet hij er misschien net iets te vaak bij in. Of hij wordt juist heel vervelend omdat hij onvoldoende geprikkeld wordt. Misschien is het opvoeden van zo’n extra gezinslid een heel wat grotere uitdaging en weet je niet precies hoe je dat aan moet pakken. 

Ik schrijf daarnaast heel graag over wat ik tegenkom, waar we geweest zijn, wat ik lekker vond, wat me bezig houdt en waar ik blij van wordt. Lees, wees verwonderd en geniet van de blogs!

Waar ik onder andere graag over schrijf:

huisdieren – honden – cavia’s – natuur – wandelen – lekker en gezond eten – bakken – actie – reizen – erop uit – handige spullen voor honden of kinderen – muziek – koffietje met gebak pakken – chocolade 

Onze honden

Noa is een heerlijk rustige poedelkruising. Daarnaast hebben we drie Australian Kelpies. Dit zijn echte werkhonden en het kan dus een behoorlijke uitdaging zijn om ze tegemoet te komen in hun gedragsbehoeftes. 

Caviaopvang Caviaplein

Sinds 2012 vangen wij cavia’s op  die om wat voor reden dan ook op zoek zijn naar een nieuw baasje. Bijvoorbeeld omdat hun eigenaren niet meer voor ze kunnen of willen zorgen, of omdat ze gevonden zijn. Als deze cavias gezond zijn en een fijn karakter hebben, komen ze in aanmerking voor herplaatsing. 

BEESTENPLEIN

Naast de opvang draag ik bij aan het huisdierwelzijn op andere manieren in mijn eigen bedrijf Beestenplein, welzijnscentrum voor dieren. Want hoewel we gelukkig heel veel huisdieren tegenkomen die een geweldig leven hebben bij hun gezin zijn er ook nog veel dieren die niet zoveel geluk hadden. Ieder dier moet tegemoetgekomen worden in zijn levensbehoeftes. Gedragsbehoeftes zijn daarin een essentieel en vaak vergeten onderdeel. En aangezien ieder dier een individu is met een geheel eigen karakter zijn wij het verplicht aan onze dieren om ze hierin te ondersteunen. Huisdieren hebben er immers niet zelf voor gekozen om in gevangenschap bij ons te leven en daarmee zijn zij volledig afhankelijk van onze goede zorg. 

Hoe helpen we? Door het vergroten van kennis in de vorm van een informatieve website. Door workshops, lezingen en cursussen aan te bieden die voor iedereen toegankelijk zijn, of juist voor professionals. Daarnaast bieden we natuurlijke diervoeding aan. Voeding die een bijdrage levert aan de gezondheid van huisdieren, voeding die voedt in plaats van vult. En omdat ik als geen ander weet hoe veel geld en energie er in het runnen van een opvang zit steunen we ook andere goede dierendoelen. De aai- en knuffelploeg is ook een belangrijk onderdeel. Het aaien van dieren heeft kalmerende en positieve effecten op mensen. Ze oordelen niet, zoals mensen vaak wel doen, zodat ze hun zorgen even kunnen vergeten. Daarnaast kunnen dieren positieve effecten hebben op volwassenen en kinderen met gedragsstoornissen. 

Het kost heel veel tijd, energie en aanpassingsvermogen om dit te combineren met het opvoeden van onze kinderen, het huishouden, de opvang en de honden. Maar het is ook zo ontzettend leuk! Ik zou niet anders willen dan te doen wat ik nu doe. En mocht het dan niet zo gaan als gehoopt…. ja ach, dan doen we het gewoon anders!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.