MEK Oosterhout

Locatie: Oosterhout (NB)

Website: www.mek-oosterhout.nl

Dieren: kleinvee, konijnen, vogels

Educatie: ja, ook veel over milieu

Overdekt gedeelte: ja

Algemene indruk: duurzaam – gezellig – veel te doen

Bijzonderheden: uitkijktoren

Aangezien Stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij voor ons één van de meest dichtstbijzijnde kinderboerderijen is voor ons gaan we er regelmatig even heen om een rondje te lopen. Je komt binnen via het overdekte gedeelte, dat tussen twee heuveltjes in ligt. In het gebouw ligt nog een educatieve ruimte en het biedt toegang tot een uitkijktoren. Die moesten we natuurlijk even beklimmen! Ter hoogte van het dak konden we de zonnepanelen zien en werden we bekeken door een pauw die lekker aan het zonnen was. 

Daarna liepen we een rondje over het terrein. Eerst langs de vijvers met eenden en ganzen, zo langs de volières met kippen en achterin het bos langs de kabouters, die reuze interessant blijken te zijn voor een tweejarige. Een bezoek aan de geiten, schapen en ten slotte kijken we nog even bij de varkens. Die liggen te slapen in de stal, maar zijn zelfs dan nog behoorlijk indrukwekkend. Ik moet Elyn optillen, want van zo dichtbij vindt ze het maar niks. Er zijn nog veel meer diersoorten te zien hoor, waaronder een volière met kleinere vogeltjes, paardjes en ezels, cavia’s en konijnen. 

Bij de ingang ligt een terras met horeca, aangrenzend kunnen kleine kinderen lekker spelen in een grote zandbak. Deze is voorzien van allerlei speelgoed, een klimhuisje, wip en een glijbaan. Vooral die laatste maakt dat mama maar even op het terras gaat zitten terwijl Elyn naar hartenlust kan glijden en daarna lekker kan knoeien met het zand.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.