Boswachterij Dorst, Frederiksbossen (Rijen)

Koda en Siuwkje waren mee

Route: gebied van bjina 100 ha, wij liepen een rondje van ca 4 kilometer.

Geparkeerd op: Klein Oosterhout, Dorst. Je kan ook parkeren aan de Statenlaan in Rijen, deze straat grenst aan het gebied.

Mogen honden los? Ja. 

Kinderwagenproof? Ja.

Direct boven het westen van Rijen liggen de Frederiksbossen, een gedeelte van Boswachterij Dorst waar honden los mogen lopen.

Het is een gebied met veel rechte paden die door het hele gebied lopen, waardoor het vrij overzichtelijk blijft waar je loopt. Het gebied zelf vind ik niet bijzonder mooi, maar daar hebben de hondjes geen boodschap aan, die willen gewoon lekker rennen en dat kan hier wel. En met al dat overdadige groen in het voorjaar is alles al snel mooi toch!

Horecagelegenheden liggen in Rijen zelf en op de weg naar Dongen ligt Spijs & IJs.

Eén dingetje wat mij opviel met onze nogal ver vooruit vliegende Siuwkje: het gebied grenst aan de westkant aan de drukke N631 (Vijfeikenweg). Het is wel afgezet, maar er zitten aan twee paden in de hoek van het gebied een open uitgang waar de hond dus de weg op kan rennen. Wellicht veilig om je hond daar dus even vast te maken of een ander pad te kiezen als je ook zo’n typetje hebt!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.